Traditionella Byggvaror: En ny byggnadsvårdsbutik i Sörmland

Jun 14, 2024

Nyheter

Imorgon slår Vikman & Nordin Traditionella Byggvaror upp portarna till sin nya bygghandel och byggnadsvårdsbutik i Mölnbo, mellan Nyköping och Stockholm. Butiken är en del av Långbro gård, en historisk plats som nu utvecklas till ett centrum för ekobygg, odling, matförädling, kultur, konst och småskaligt hantverk. Det här måste vara ett perfekt utflyktsmål i sommar?!

Bakom den nya bygghandeln står Alexander Nordin och Madelaine Vikman. Madelaine har tidigare varit butikschef för en av Gysinge byggnadsvårdsbutiker, och Alexander är en timmerman som driver Nordins Byggnadsvård, så tillsammans utgör de en riktigt erfaren duo när det gäller byggnadsvård. Nordins Byggnadsvård har även snickeri och timringsplats i anslutning den nya bygghandeln.


Duon bakom Tradionella Byggvaror


I den nya bygghandelsbutiken kommer man att hitta nytillverkade och begagnade byggnadsdetaljer som färg, beslag, tapeter, virke och isolering. Produkterna är noggrant utvalda så klart och lämpade för den som vill bevara kulturmiljöer på bästa sätt.



Långbro gård, där butiken är belägen, har en intressant historia. Huvudbyggnaden är från 1844 och gården håller på att utvecklas till en av Sörmlands mest spännande mötesplatser för kultur-, mat- och hantverksintresserade. Här finns redan ett kursbageri och det har hållits marknader och odlingar under 2023. Långbro gård erbjuder också konferens-, fest- och boendemöjligheter.


Långbro Gård huvudbyggnad


Butiken har redan smygöppnat, men den officiella öppningsdagen för Vikman & Nordin Traditionella Byggvaror är imorgon lördagen den 15 juni 11-15. Då blir det en stor öppethusdag på Långbro gård. Man kommer att få se timring och fönsterrenovering och i butiken blir det extra bra erbjudande på Speedheaters värmelampor och deras finurliga flexiskrapa. Gården erbjuder också historisk vandring kl. 11.00 och kl 13.00 är det stor öppningsceremoni på gårdstorget. Musikband och öppning av kaféet och lanthandeln sker också denna dag!


Öppet hus


För mer information och för att följa utvecklingen på Långbro gård, kan man besöka www.langbrogard.se. Traditionella byggvaror finns att följa på instagram. Stort lycka till med butiken!


Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som sker på Byggnadsvårdaren.

Genom att registrera dig godkänner du datapolicy.