Pressmeddelande - en ny marknadsplats för återbruk

Jan 17, 2024

Nyheter

www.byggnadsvardaren.se är en ny, digital plattform för att enkelt söka efter begagnade byggnadsvårdsprodukter hos Sveriges byggnadsvårdsbutiker. En sökmotor och definierade kategorier gör det möjligt att smidigt gå igenom de anslutna butikernas sortiment och hitta gamla reservdelar till hus som t.ex. pardörrar, kakelugnar, beslag eller gamla fönster.

Idén till Byggnadsvårdaren kom till när vi själva ägnade otaliga timmar till att leta reservdelar och begagnat byggmaterial till ett gammalt hus. Det blev tydligt hur svårt det är att få en översikt över marknaden för återbruk och att en stor del av utbudet är väldigt svårt att hitta - nämligen byggnadsvårdsbutikernas.          Sara Johansson, grundare till Byggnadsvårdaren


Byggnadsvårdsbutikerna har en utmaning i att marknadsföra sitt unika återbrukssortiment på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt. Byggnadsvårdaren hjälper till att tillgängliggöra dessa produkter och bidrar därmed till en ökad motivation för butikerna att jobba med återbruk, samt till att rätt vara ska hitta rätt köpare på ett snabbare och effektivare sätt. 


I dagsläget är flertalet av de butiker som uppfyller de konceptuella och tekniska förutsättningarna redan anslutna och utbudet består av tusentals annonser. Sortimentet uppdateras varje timme.


Byggnadsvårdaren drivs just nu ideellt och som resultatet av en passion för byggnadsvård och en förhoppning om att kunna bidra till ett mer cirkulärt och hållbart samhälle. För ytterligare information besök www.byggnadsvardaren.se och varmt välkommen att ta kontakt med Sara via [email protected]!


 

Mer om Byggnadsvårdaren Byggnadsvårdaren har som ambition att bli en samlingsplats där köpare och säljare av byggnadsvård kan inspireras och enklare hitta varandra. Med Byggnadsvårdaren är den övergripande visionen att bidra till ett mer cirkulärt och hållbart samhälle genom att främja återbruk. Sidan vänder sig så väl till byggnadsvårdsbutiker som till byggnadsvårdsentusiaster och personer i allmänhet som vill renovera med återbruk. 

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som sker på Byggnadsvårdaren.

Genom att registrera dig godkänner du datapolicy.