Ny bok från Erika Åberg

May 13, 2024

Nyheter

Om bara några dagar släpper Erika Åberg (som många av er redan säkert känner till) en ny bok. Lagom till Fönsterrenoveringens dag den 30 maj kan vi i ”Byggnadsvård: Fönster och dörrar” inspirera oss med kreativa återbruksprojekt och lära oss hur vi bäst underhåller och renoverar våra gamla fönster och dörrar.

På Erikas Åbergs instagram får vi lite bakgrund till boken:

 

Jag skrev boken för att uppmärksamma gamla fönster och dörrar. De gör så mycket för karaktären i ett gammalt hus. Det gör ont i mig när jag ser gamla fönster och dörrar slängas ut och ersättas med nya, ibland inte ens i samma utformning eller material som originalet.

 

I boken berättar Erika Åberg bland annat om design och stilgrepp genom tiderna, olika sorters glas, funktion − eller bristen på den − och om utmaningarna med att hålla värmen inomhus och kylan utanför. Hur många är det inte som övertygas att byta fönster med energisparargument?

 

Utdrag ur boken


Virke som tidigare användes för fönster- och dörrkonstruktioner var det bästa som gick att uppbringa, av en kvalitet som knappt går att hitta idag. I boken får vi lära oss restaurering av olika svårighetsgrad, från första hjälpen till helrenovering.

 

Utdrag ur boken


Jag tänker att vi också kommer att få lite bilder, inspiration och lärdomar från familjens eget bygge av orangeri?

 

Foto Erika Åberg


Ja, det här lär ju bli en viktig bok i byggnadsvårdshyllan tänker jag!? Köp den signerad från erikashus.se 

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som sker på Byggnadsvårdaren.

Genom att registrera dig godkänner du datapolicy.