Byggnadsvårdsåret 50 år!

Oct 14, 2024

Nyheter

Nästa år är det 50 år sedan det Europeiska byggnadsvårdsåret 1975 utlystes av Europarådet i Strasbourg. I Sverige fick Byggnadsvårdsåret stort genomslag och det var också detta initiativ som blev grunden till Svenska byggnadsvårdsföreningen. Nu har jubileumsåret kickats igång med lansering av en kampanjsida.

Byggnadsvårdsåret 50 år är initierat av Svenska byggnadsvårdsföreningen och syftar till att kraftsamla branschen kring aktiviteter och initiativ från myndigheter, organisationer, föreningar och allmänheten.


Under 2025 kommer ett stort antal aktiviteter att arrangeras bland en bredd av aktörer för att uppmärksamma jubileet och öka kunskapen om byggnadsvårdens bidrag till samhällsutvecklingen. Svenska byggnadsvårdsföreningen, som bildades som ett resultat av Byggnadsvårdsåret 1975, samordnar jubileet. 


Det finns en kampanjsida där olika evenemang kommer att listas www.bva50.se. Tipsa gärna om era event så skriver vi om det här på Byggnadsvårdaren också! På sidan kan man också lägga upp sin egen ”refotografering” (innebärande att välja ut ett gammalt foto och sedan ta en ny bild på samma plats och i samma position). Kul!


Refotografering på kampanjsidan för jubileumsåret


Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som sker på Byggnadsvårdaren.

Genom att registrera dig godkänner du datapolicy.